1st Alleycat Race Trikala – The Prequel

To Alleycat Race είναι ένας αγώνας αστικής ποδηλασίας. Ο άτυπος χαρακτήρας της διοργάνωσης ταιριάζει με την έμφαση της συμμετοχής και όχι του ανταγωνισμού. Ο πρώτος αγώνας Alleycat πραγματοποιήθηκε στο Toronto του Καναδά, απο τότε, τακτικά οργανώνονται αγώνες σε διάφορες πόλεις από την Βόρεια Αμερική έως την Ευρώπη και την Ασία. Τα Alleycat Races πρωτοεμφανίστηκαν σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και έχουν επεκταθεί σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν οργανωθεί ανάλογοι αγώνες σε Αθήνα , Χανιά και Λάρισα. Καιρός λοιπόν να συμβεί και στην πόλη μας.

Οι κανόνες γενικά ποικίλουν στους αγώνες αλλά τα βασικά έχουν ως εξής:

Checkpoints – Στο πρώτο σημείο της αφετηρίας, πριν την έναρξη του αγώνα, αποκαλύπτονται στους δρομείς τα επόμενα σημεία ελέγχου, όπως και το σημείο τερματισμού. Με την εκκίνηση του αγώνα, κάθε δρομέας επιλέγει την δική του διαδρομή περνώντας από όλα τα σημεία ελέγχου τερματίζοντας στο τελικό σημείο.

Κάθε δρομέας συμμετέχει με δική του ευθύνη, αφού η ασφάλεια κάθε συμμετέχοντα επαφίεται στην κρίση του και στην αντίληψή του περί ασφάλειας. Άλλωστε είναι μια βόλτα με κανόνες αγώνα ταχύτητας.

Αυτά τα λίγα για ενημερωτική πρόγευση περί Alleycat Races!

Σύντομα το πρώτο Alleycat Race στα Τρίκαλα…

5 Σχόλια so far »

  1. 1

    Madhava said,

    Τρικαλάλλευ!!!!

    HELL YEAHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!!

    Αδημονώ !!!! (εε κύριε ΝΙΝ καλά το είπα;)

  2. 2

    psilos said,

    29/30…kses esi!!!

  3. 3

    Manu said,

    Cool Beans!!!

    Αδημονώ και γω κε. ΝΙΝ…..

    βγαλτε γρήγορα πρόγραμμα να κανονίσω καλεντάρι!

    p.s.
    κε Madhava μιας και δεν είμαι απο την πόλη θα μπορώ να σας ακολουθώ ή θα είστε σίφουνας?!?!

  4. 4

    Neoptolemos said,

    Μπράβο στα Τρίκαλα που παίρνουν την σκυτάλη κ ενώνουν την ποδηλατική Ελλάδα!

  5. 5

    […] εάν δεν ξέρετε τι εστί alleycat, πατήστε εδώ. Share this:Μοιραστείτε τοFacebookEmailTwitterLinkedInTumblrLike this:LikeBe the first […]


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε