ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BIKE KITCHEN ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ‘’ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ’’

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2012 στις 17:30μμ συγκεντρωνόμαστε στην Κεντρική Πλατεία για να συζητηθεί η προοπτική δημιουργίας  ενός  Αυτοοργανωμένου Συνεργείου Ποδηλάτων (  Bike Kitchen ) και παράλληλα να υπάρξει ένας  χώρος όπου θα στεγάζονται οι ‘’Ποδηλάτες Τρικάλων’’.
Τι είναι το Bike Kitchen:  Bicycle cooperative («bike coop»), community bike shop ή Bike Kitchen όπως έχουν καθιερωθεί να λέγονται διεθνώς, είναι ανεξάρτητες, µη κερδοσκοπικές και συνήθως συνεταιριστικές οργανώσεις που έχουν ως σκοπό την εκπαίδευση των ποδηλατών και σε θέµατα όπως η επισκευή των ποδηλάτων τους. Η ιδέα του Bike Kitchen ξεκίνησε από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ και σύντοµα διαδόθηκε σε δεκάδες πόλεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λος Άντζελες υπάρχουν τρεις από τις µεγαλύτερες bike kitchen οργανώσεις που προσφέρουν είτε δωρεάν είτε µε συµβολικό τίµηµα χώρο, εργαλεία και ανταλλακτικά για την επισκευή των ποδηλάτων, κάνουν µαθήµατα και γενικά δράσεις για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου. Στην Ελλάδα από τα μέσα του 2012 λειτουργεί το Bike Kitchen Patras από την συλλογικότητα Ποδηλάτες-ισσες Πάτρας.
Οι λόγοι ύπαρξης ενός τέτοιου συνεργείου είναι η δωρεάν παροχή οδηγιών για την επισκευή του ποδηλάτου, η οργάνωση σεµιναρίων µε θέµα την επισκευή του ποδηλάτου ή ακόµα και η κατασκευή εξαρτηµάτων που σχετίζονται µε το ποδήλατο και ως τελικό στόχο έχουν την προώθηση του ποδηλάτου στην τοπική κοινωνία».

*Σε περίπτωση κακοκαιρίας αποφασίζουμε επιτόπου που θα γίνει η συζήτηση.

Μία φιλμογραφική προσέγγιση του Bike Kitchen όπως είχε αναφερθεί παλαιότερα στους Ποδηλάτες Τρικάλων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: